Св. Валентин - любов, цветя, музика... и още нещо

Публикувано от Silvito на 21.01.2010 г. | Прегледи: 1,005
news.fashion.bg |

Толкова спорове се зародиха в последните години дали трябва да се празнува Св. Валентин или не, тъй като това е католически празник. Но въпреки всичко той все повече набира популярност сред младите двойки.
Св. Валентин - любов, цветя, музика... и още нещоСв. Валентин се празнува на 14-ти февруари. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг като изпращат поздравителни картички и бонбони. Обичайно е да се подаряват цветя.
Преди години, докато все още вярвах в магията на празниците, прочетох историята на един беден монах, живял около 3 век, който бил много влюбен в дъщерята на богатия местен търговец. Но търговецът не искал дъщеря му да се омъжи за бедното момче и го затворил в килия. Там младежът изрязал от хартия едно сърце и с кръвта си написал послание към любимата жена, разкривайки своите чувства. Това се счита, че е била първата изпратена валентинка.
В нашият век на високи технологии все по-рядко изпращаме хартиени картички, забравяйки истинският смисъл на думата романтизъм, и все по-често използваме интернет за масово разпространение на любовни послания по е-мейли, SMS-и, Skype и прочие „социални мрежи“.

1072-sv-valentin-lyubov-cvetya-muzika-i-oshte-neshto

Коментари
Проверка за роботи